Blokfluitles

Blokfluitlessen

De blokfluit bestaat al eeuwen en is een fantastisch melodie-instrument waarop veel muziekstijlen gespeeld kunnen worden. Veel mensen kennen dit instrument van vroeger. Ben je jong of oud…de blokfluit heeft een bijzondere klank en het is een mooi instrument! Met goede pedagogische begeleiding kun je heel mooi leren spelen.

Ik (Victoria Nair-Price) speel zelf op hoog niveau en ik heb er veel plezier in om les te geven!

Kinderen

De blokfluit is een prima instrument om een muziekaal traject mee te beginnen, maar kan ook leiden tot jarenlang speelplezier. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen beginnen met lesindividueel of in groepen van 2-3 leerlingen. We leren hoe je goed moet blazen, spelen, ritmes en noten lezen en dit allemaal op een speelse, gezellige manier. Als de kinderen wat verder zijn kunnen ze mee doen aan de Ensemble-les. Dit is een groepsles waarbij alle leerlingen met elkaar muziek maken.

Ik gebruik vaak twee boeken, een theorieboek en een speelboek met CD, die elk € 12 kosten. Daarnaast kost een mooie houtenblokfluit rond de € 60,- (aanbevolen voor veel speelplezier) of een kunststof blokfluit van goede kwaliteit voor € 12,-. Dit kan later geregeld worden via mij. Een lessenaar is ook handig (€ 20,) of een tafelstandaard (€ 6,-). In de eerste paar weken krijgen de kinderen een leenfluit van mij.

 

 

Volwassenen

De blokfluit heeft een uniek geluid. Dat trekt mensen aan. Misschien speelt u al een tijdje blokfluit, maar wilt u beter leren spelen? Of misschien heeft u altijd al een  muziekinstrument willen bespelen? Lessen voor volwassenen worden op maat gegeven. We leren met boek/cd-methodes of met losse kopieën. Vaak kiest men de altblokfluit als hoofdinstrument vanwege het lage en rustgevende geluid. 

 

Lessen voor volwassenen worden bij mij thuis gegeven in Boijl, Zuid-Oost Friesland. Dit kan wekelijks, om de twee weken of wanneer het uitkomt.

Lessen kost € 36,- per uur.

 

Lijkt het je leuk om in een groep te spelen? Op donderdags 12.45-13.45 bij de Kampus te Oosterwolde heb ik een volwassenen BLOKFLUITENSEMBLE. We spelen in een gezellige, ongedwongen sfeer op allelei maten blokfluiten.

Nieuwsgierig? Stuur mij een mail om even te komen proeven!